Om

En høstdag i året vi seint glemmer, 2020, åpnet jeg denne bloggen. I en perfekt storm av smittevern, eller ikke, fagfornyelse, eller ikke, og budsjettkutt, helt definitivt, ble behovet for formidling så stort at det ikke gikk å holde fred eller styre impuls lenger.

Læreren blir nett-troll? Stort sett er jeg konstruktiv på dagtid, og stort sett sover jeg om natta. Ønsket er å kombinere gamle og nye historier fra og om skole, både flåsete og seriøst, kort og langt, ubalansert, personlig, forskningsbasert eller noe helt annet. Formålet er å tone flagg.

Hvem er jeg? En som har hatt glede av å jobbe i videregående opplæring og da først og fremst med elever som jobber med å bli studieforberedt. Fagene er norsk, norsk og norsk. I tillegg underviser jeg ofte i religion og etikk, samfunnskunnskap og historie. Har ulike tillitsverv i Norsk lektorlag.

Høsten 2022 har jeg tatt permisjon fra videregående for å jobbe med lærerutdanning på heltid. Det begynner kanskje å bli på tide å se på denne bloggen som en tidskapsel som kan fortelle noe om hvordan veien til å bli en rømmelærer ser ut.

Publisert/ordskifte

2022:

2021:

  • Deltakelse i skolepodcasten Lektor Lomsdalens innfall
  • Deltakelse i skolepodcasten Et bedre Skole-Norge
  • Kronikk i Dagsavisen, om behov for færre karakterer i norskfaget
  • Artikkel om forslag til endringer av eksamen i Norsklæreren 2021:2: «Drep meg herre, men ikke med forutsigbare skriveoppgaver»

2018:

2017: Norsklæreren 2017:2: «Avsluttende norskeksamen»

2016: Masteroppgave: Kreativitet og ambivalens. En undersøkelse av variasjon i vurdering

2011: Innlegg i Aftenposten, «Voldtektsofre fra gråsonen«

%d bloggere liker dette: